agiz-dis-ve-cene-cerrahisi

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi

Diş çekimleri, gömülü diş operasyonları, dental implant uygulamaları, çene kırıklarının cerrahi tedavileri, çene tümörlerinin cerrahi tedavileri, çenelerde oluşan apse ve kistlerin tedavileri, protez ve ortodontik tedavi öncesi çene dokuların düzenlenmesi, cerrahide lazer uygulamaları, çene hastalıkları ve çene eklemi tedavileri, botoks uygulamaları gibi işlemler, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Bölümü kapsamındadır.

20lik Diş Çekimi

Gömülü, yarı gömülü veya sıkışık dişler çevredeki diş eti dokusunun iltihaplanması (perikoronit), besin birikimine bağlı ağız kokusu ve diş çürükleri, komşu dişlerin kök ve minelerinde doku kaybı (rezorpsiyon) gibi farklı ağız ve diş sorunlarına da yol açabilir. Bu nedenle yarı gömülü ve gömülü dişlerin yanı sıra düzgün açı ile çıkmasına karşın ağızda sıkışıklık yaratan yirmilik dişlerin çekilmesi gerekir. Yirmilik dişin nasıl çekileceği röntgen görüntülerine bakılarak kararlaştırılır. Doğru açıyla çıkmış olan, sıkışıklık veya çürük gibi sorunlar nedeniyle çekilmesi gereken yirmilik dişler tıpkı diğer diş çekimlerinde olduğu gibi çekilebilir. Bu durumda cerrahi operasyon gerekmez. Fakat sorunlu yirmilik dişlerin çok az bir kısmı bu şekilde çekilebilir. Daha büyük bir kısmı ise yirmilik diş ameliyatı olarak adlandırılan cerrahi girişimler yardımıyla çekilmek zorundadır.

Dental İmplant Uygulamaları

İmplant eksik dişlerin tedavisinde kullanılan ve çene kemiğinin içine yerleştirilen titanyumdan yapılmış vidalardır. Bu vidaların üzerine diş protezi yerleştirilir. İmplant tedavisinin diğer tedavilere göre avantajı komşu dişlere zarar verilmemesidir. Yani komşu dişlerin kesilmesi gerekmez. İmplant diş kök görevi görür ve doğal diş gibi rahatlıkla yemek yiyebilir, konuşabilir ve gülebilirsiniz. 
İşlemden önce detaylı muayene ve röntgen gereklidir. Çene kemiklerinin ve kalan dişlerin ölçüsü alınır. Dental implantların yerleştirilmesi için iki seçenek vardır. Tek aşamalı işlemde implant yerleştirildikten sonra geçici başlık takılır. İki aşamalı işlemde ise dental implant takıldıktan sonra üzeri diş eti ile kapatılır ve iyileşmeye bırakılır. Protez başlıklar daha sonra takılır. Her iki durumda da geçici bir köprü yerleştirilir ve alt çene için 3 ay, üst çene için altı ay iyileşme süreci beklenir. Bazen dental implantların üzerine yeni yapılan dişler hemen takılabilir. Dental implantla hasta güvenle gülebilir ve yemek yiyebilir.

Hekimlerimiz

Hasta odaklı yaklaşımımız, tecrübeli hekim kadromuz ve multidisipliner çalışmayı bir araya getirerek , hastalardan aldığımız değerle büyüyen İstinye Dent Hospital olarak biz, güvenilir ve kaliteli sağlık hizmetinin öncüsü olmayı hedefliyoruz. İleri tanı ve tedavi yöntemlerini dünyayla eş zamanlı kullanmayı hedefleyen İstinye Dent Hospital olarak amacımız, "sağlığınız"

İstinye Dent Hospital, SGK anlaşmasıyla Vadistanbul’da hizmet veriyor!

İstinye Dent Hospital, sosyal güvencesi olan hastaların yanında yer alıyor. SGK anlaşmalarıyla her gelir grubuna kapılarını açarak ayrıcalıklı hizmet sunuyor. Sosyal güvencesi olan hastaların sağlığını ön planda tutan İstinye Dent Hospital, bu doğrultuda toplum sağlığına değer katma hedefini bir kez daha pekiştiriyor.

Üst düzey tıbbi teçhizat&sterilizasyon
İstinye Dent Hospital’da kullanılan tüm tıbbi ve cerrahi ekipmanlar, yüksek düzey sterilizasyon koşullarında hazırlanarak hastaların hizmetine sunuluyor. Tedaviler için gelişmiş ekipmanlar kullanılıyor.
Bilimsel odaklılık anlayışıyla tedavi
İstinye Dent Hospital, gücünü bilimden alan akademik hekim kadrosu ve profesyonel sağlık ekibiyle yurt içi ve yurt dışından gelen hastalar için referans merkezi olma özelliği ile öne çıkıyor.
Hasta odaklı yaklaşım
İstinye Dent Hospital, uzman hekim ve sağlık çalışanı kadrosuyla, hasta memnuniyetini odak noktasına alarak, kişiye özel tedavi planlayarak, herkes için nitelikli sağlık hizmeti sunuyor.